Демократична България обвини в договорка депутатите на ГЕРБ-СДС, ДПС, Възраждане,

...
 Демократична България обвини в договорка депутатите на ГЕРБ-СДС, ДПС, Възраждане,
Коментари Харесай

ДБ обвини ГЕРБ, ДПС, Възраждане, БСП и Български възход: Продадоха мача за еврозоната

  " Демократична България " упрекна в сделка депутатите на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък " да бойкотират измененията в Кодекса по застраховането, с което провалят и шанса на страната да влезе в еврозоната. Това разгласи в декларация от парламентарната естрада Мартин Димитров.

Той укори ГЕРБ, че на думи подкрепяли приемането на страната в еврозоната, само че " на каузи продадоха мача два пъти ". Първия път го създали, неидвайки на съвещанието на икономическата комисия предишния петък и повторно - като не се явили на идващото й съвещание в понеделник. На него участвал единствено един национален фаворит от ГЕРБ, с цел да каже, че са срещу поправките в Застрахователния кодекс, тъй като щели да оскъпят " Гражданската отговорност " за хората ", съобщи Димитров.

По думите му депутатите бойкотирали съвещанието на икономическата комисия, " с ясното схващане, че основават безспорна спънка за влизането в еврозоната ".

" Съгласни са да жертват влизането на България в еврозоната в името на други сили ", заподозря депутатът от Демократична България. Той заявява, че неговата парламентарна група е подготвена във всеки един миг да се събере икономическата комисия и да се организира съвещанието, с цел да бъдат гласувани измененията в застраховането.

По думите му не може да се каже, че ще нарастне " Гражданската отговорност ", тъй като цената й зависи от стотици фактори. " Това са оправдания за лековерни хора. Истината е, че в случай че изпуснем влака в този момент, по ваша виновност, изключително на евроатлантиците, не се знае по кое време ще има нова покана за нас. Минаха 15 година от участието ни в Европейски Съюз и това е първата опция за България да влезе в еврозоната ", посочи Мартин Димитров.

" Цената може да бъде убийствено висока. В тези сложни времена, когато нарастват лихвените проценти, да не си член на еврозоната, значи единствено загуба на богатство и вложения. Как може да се определиш като най-големия евроатлантик и да слагаш спирачка?! ", възмути се депутатът от Демократична България по адрес на ГЕРБ.

" Ние от Демократична България ви споделяме - да хванем последния трен, тъй като цената за България е доста, доста висока ", моли той към пленарната зала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР